Dagelijkse taken online marketeer [bekeken vanuit de praktijk]

Dagelijkste taken online marketeer

moderne_marketeerHet lijkt erop dat de moderne online marketeer er steeds meer taken bij krijgt. Ook bij ons ons op kantoor bij Vet Digital is dat zeker het geval! En dat is ook niet zo verbazingwekkend gezien het aantal ontwikkelingen op het gebied van marketing technologie en tools. Waar moet je als moderne marketeer nu de focus op leggen?

In dit blog vind je de belangrijkste dagelijkse taken van de moderne marketeer. Zie dit als een algemene leidraad want je exacte takenlijst hangt af van je specifieke marketing doelstellingen.

De dagelijkse taken van de moderne marketeer

Wil je vanuit de praktijk horen wat de dagelijke taken van een online marketeer zijn? Hieronder lees je wat een online marketeer bij Vet Digital zoal op een dag doet. 

1. Website

 • Check het aantal bezoekers van je website
  Blijft het aantal bezoekers van je website toenemen? Als dit niet het geval is, controleer dan de ranking van je keywords en/of publiceer meer blogartikelen (bijvoorbeeld van één naar twee blogartikelen per week).
 • Bekijk waar je website bezoekers vandaan komen
  Vanuit welke bronnen bezoeken mensen jouw website? Betreft dit bijvoorbeeld organisch of direct verkeer? En neemt een bepaalde bron af? Wanneer je organische zoekverkeer bijvoorbeeld afneemt, is het goed om te checken of je wel de juiste keywords in je blogs gebruikt.

2. Blog

 • Houd je blog statistieken in de gaten
  In hoeverre bereik je je blog doelstellingen? Controleer dagelijks je blog statistieken. Is er verbetering mogelijk? Bekijk je blogs dan nog eens kritisch: kun je ze nog beter optimaliseren voor zoekmachines? En gebruik je wel de juiste keywords als je kijkt naar je beoogde buyer persona?
 • Reageer op berichten
  Geef antwoord op reacties die zijn achtergelaten bij blogs.
 • Publiceer nieuwe blogs
  Schrijf en plaats nieuwe blogs op basis van je editorial calendar. Google hecht er veel waarde aan dat je website met vaste regelmaat een update krijgt. Vergeet ook niet om je blogs actief te delen op social media.

3. Leads

 • Check het aantal nieuwe leads
  Hoe staat het ervoor met het aantal leads? Bekijk welke content de meeste leads oplevert en via welk kanaal ze op jouw website zijn terecht gekomen. Deze informatie is handig voor het schrijven van toekomstige blogs en het promoten van bestaande blogs.

 • Volg je leads (op)
  Voeg nieuwe leads toe aan een lead nurturing campagne. Als je niet met geautomatiseerde campagnes werkt, beslis dan welke content geschikt is om naar je lead op te sturen. Bij een geautomatiseerde campagne kun je echter niet achterover gaan zitten: controleer of je leads ook daadwerkelijk klikken op de links in de e-mails.

4. Prospects

 • Houd prospects in de gaten
  Bekijk via analytics welke mensen een bezoek aan jouw website brengen en stel vast waar zij vandaan komen. Deze informatie is waardevol en kun je bijvoorbeeld gebruiken om je collega’s van sales te wijzen op verkoopkansen. 
 • Check of er voldoende conversie kansen zijn
  Welke pagina's worden het meest bezocht? Zijn deze pagina's voorzien van call-to-action buttons? Gebruik deze informatie voor het creëren van nieuwe conversie kansen.

5. Social Media

 • Volg nieuwe mensen
  Ga op zoek naar nieuwe volgers (Twitter) en bekijk ook wie jullie social media accounts zijn gaan volgen.
 • Laat jezelf zien
  Bekijk of er interessante gesprekken/discussies gaande zijn waar je aan kunt deelnemen. Ook is het goed om antwoord te geven op gestelde vragen.

 • Bedank mensen
  Een like of retweet? Bedank deze mensen dan via een persoonlijk berichtje.

 • Plan social media berichten in
  Plan nieuwe social media berichten in voor de eerstvolgende dagen. Deel artikelen die relevant zijn voor jouw volgers en maak een mix van externe en eigen artikelen. Vind je de dosering van berichten lastig? Maak dan gebruik van de 10-4-1 regel.

Conclusie taken online marketeer

De moderne online marketeer heeft anno 2023 te maken met een toenemend aantal taken als gevolg van de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing. Bij ons is dit niet anders. Om succesvol te zijn, moet een moderne marketeer zich richten op belangrijke dagelijkse taken. Dit omvat het monitoren van websiteprestaties, het optimaliseren van blogs voor zoekmachines, het genereren en opvolgen van leads, het identificeren van verkoopkansen bij prospects, en het actief zijn op social media. 

Door het uitvoeren van bovenstaande taken, beheer je jouw moderne marketing strategie op een effectieve manier. Ook krijg je beter inzicht in wat wel en niet werkt. Zo kun je toekomstige content en campagnes weer beter inrichten.