Website laten bouwen in HubSpot CMS: deze stappen doorloop je samen met de experts van Vet Digital

Voor de creatie van een aantrekkelijke website die optimaal converteert én goed beheerbaar is, is een hoop expertise nodig. Er zijn namelijk veel aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. ‘Hoe maak ik een pagina op in HubSpot CMS?’, ‘Waar moet ik aan denken bij het maken van het webdesign?’, ‘Hoe zorg ik voor een optimale SEO-score en dat mijn website dus goed vindbaar is in Google?’ en ‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn website goed converteert?“ zijn slechts enkele vragen die de revue passeren bij het bouwen van een website. Op basis van jarenlange ervaring creëerden de design- en development experts van Vet Digital een gestroomlijnd proces van 6 stappen. Hierdoor wordt geen enkel punt over het hoofd gezien bij het bouwen van een website. In deze blog ontdek je hoe je samen met het Vet Digital team te werk gaat bij het bouwen van een succesvolle, goed converterende HubSpot website.

Stap 1: de kick-off

Tijdens de kick-off meeting nemen we de globale scope van het hele project door. We bespreken dan in ieder geval de volgende punten:

  • Scope van het project
  • Menustructuur en de sitemap
  • Branding richtlijnen en wensen voor het ontwerp
  • Functionaliteiten en modules (denk bijvoorbeeld aan een zoekfunctie of meertaligheid)
  • Benodigde content

De output van de kick-off is een website projectplan met een afgekaderde scope van het project, websitefunctionaliteiten en wensen voor het ontwerp. Nadat je het projectplan hebt goedgekeurd, gaan we door met de volgende stap in het websiteproces. 

Stap 2: het ontwerp

Heb je nog geen ontwerp voor je nieuwe website? Geen probleem! Onze designers gaan graag met je om tafel om zo tot de gewenste uitstraling en optimale gebruikerservaring van je website te komen. Nadat het ontwerp dat beschreven staat in het projectplan is goedgekeurd, start de ontwerpfase. Deze fase bestaat uit 7 substappen:

  1. Starten met het ontwerp in Figma gebaseerd op de scope.
  2. Oplevering van de homepage om tot overeenstemming te komen over de ontwerpkeuzes.
  3. De eerste versie van het ontwerp wordt opgeleverd.
  4. Je geeft feedback over de eerste versie van het ontwerp.
  5. Het ontwerp wordt aangepast op basis van de gegeven feedback en de tweede versie van het ontwerp wordt opgeleverd.
  6. Je geeft feedback over de tweede versie van het ontwerp.
  7. De uiteindelijke versie van het ontwerp wordt opgeleverd en klaargezet voor het development team. 

Het kan ook zo zijn dat je zelf al een ontwerp hebt ontwikkeld of een eerste aanzet hebt gemaakt. In dat geval doorlopen we deze stappen niet, maar werpt onze designer een blik op je ontwerp en gaan we vervolgens door naar de developmentfase.

Stap 3: development

Is het ontwerp voor je nieuwe website goedgekeurd? Dan beginnen we met de developmentfase. Het developmentproces bestaat bij ons uit 10 substappen:

  1. Hand-over van het design team naar het development team.
  2. Starten met webdevelopment.
  3. Oplevering van de eerste versie van de technische link.
  4. We geven degenen die zich binnen jouw organisatie bezighouden met het CMS een HubSpot CMS training.
  5. Je geeft feedback over de eerste versie.
  6. Het development team voert aanpassingen door op de gegeven feedback en de tweede versie wordt opgeleverd.
  7. Je geeft feedback over de tweede versie.
  8. Het development team voert aanpassingen door op de gegeven feedback en de definitieve versie wordt opgeleverd.
  9. Akkoord op de definitieve versie van de website.
  10. Vet Digital of jouw eigen team kan van start gaan met het vullen van de content.

We werken op basis van een MVP (Minimal Viable Product), want een website is nooit af en kan continu geoptimaliseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de conversiemogelijkheden en de performance. Dit pakken we samen op in de zesde stap van ons websiteproces.

Stap 4: content

Na de developmentfase is de website klaar om gevuld te worden met content. Dit gebeurt in twee subfasen. In de eerste fase worden de ontworpen pagina’s gevuld met content en in de tweede fase worden de overige pagina’s van content voorzien. Gaat jouw eigen team aan de slag met het plaatsen van de content op de pagina’s? Dan zullen wij jullie voorzien van support naast de HubSpot CMS training die we geven.

Stap 5: checks & livegang

In stap 5 doen we de laatste website checks en zorgen we ervoor dat de website klaar is voor livegang. Dit doen we in 6 substappen:

  1. De ‘Go Live checklist’ (inclusief redirect lijst) wordt doorlopen.
  2. Aanpassingen worden uitgevoerd aan de hand van de checklist.
  3. De livegang wordt voorbereid.
  4. Go Live.
  5. We gaan aan de slag met de ‘After Go Live Checklist’ (een soort health check).
  6. Je website is succesvol live gegaan!

Nadat je website live staat, raden we je aan om door te gaan met ons GDD-traject (continue websiteverbeteringen), omdat een website nooit écht volledig klaar is.

Stap 6: websiteverbeteringen

In de laatste stap gaan we proactief aan de slag met het optimaliseren van je website op basis van jouw wensen en onze best practices. Denk hierbij onder andere aan optimalisatie van website conversie, on-page content en site-techniek (technische SEO en performance). Ook kunnen we je helpen met linkbuilding om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren.

Daarnaast zorgen we voor maandelijks onderhoud van je website, inclusief het thema, de modules en technische updates.

Ga samen met Vet Digital aan de slag!

Ben je overtuigd van onze methode en zou je graag vrijblijvend met ons in gesprek komen over het bouwen van een website? Dat kan natuurlijk! Plan eenvoudig een call in, zodat we samen uitgebreid kunnen kijken naar de mogelijkheden.