Website performance en ROI optimaliseren met HubSpot CMS: best practices voor succes

website roi optimaliseren met hubspot cms

In CMS Hub meet je eenvoudig de prestaties van jouw website en ROI (return on investment). Bovendien is HubSpot CMS Hub rechtstreeks geïntegreerd met het HubSpot CRM-platform, waardoor je de gegevens en inzichten uit jouw contact database direct kan benutten voor jouw website marketing.

Zo stel je eenvoudig contactlijsten samen van contacten die specifieke pagina's op je website hebben bezocht, content hebben gedownload of contact hebben opgenomen via live chat. Naarmate je groeit, groeit HubSpot met je mee en is er meer geavanceerde rapportage beschikbaar.

In deze blog vertel ik diverse manieren waarop je de ROI en performance van jouw website kan optimaliseren door HubSpot Marketing rapporten te benutten. 

Zo maak je HubSpot Marketing attributierapporten

Een belangrijke functionaliteit van HubSpot CMS Hub is het creëren van marketing attributierapporten. Hierdoor krijg je beter inzicht in jouw ROI. In deze rapporten link je performance aan de diverse marketingkanalen, content offers en marketingcampagnes in HubSpot. Deze rapporten hebben een contact, deal of omzetattributie, oftewel je kan jouw diverse marketing efforts linken aan de hoeveelheid contacten, deals of omzet die je eruit haalt. 

Hoe meet je website performance met HubSpot Marketing rapporten?

Maar welke resultaten wil je inzichtelijk maken? Je wilt waarschijnlijk niet alleen weten hoeveel contacten, maar ook hoeveel deals en omzet er uit een marketingcampagne is gekomen én vanuit welke bronnen ze afkomstig zijn. Zo zie je hoeveel Marketing Qualified Leads uit online advertenties daadwerkelijk converteren naar klanten.

Vergelijk de performance van content topics en typen

Verder is het nuttig om te zien welke content topics en typen het beste presteren zodat je jouw koers weer kan bijsturen. Zo kan een e-book over smart industry minder vaak zijn gedownload dan een e-book over robotisering. Of een online keuzehulp wordt vaker ingevuld dan een checklist. Door de performance van verschillende content offers en content typen met elkaar te vergelijken, krijg je een beter idee van de daadwerkelijke lezers behoefte.

Conversiekredieten toekennen aan HubSpot Marketing assets

Er zijn ook geavanceerde functies in HubSpot CMS Hub, waaronder het toevoegen van dimensies aan jouw marketing attributie rapporten. Een dimensie kent conversiekredieten toe aan landingspagina’s, interacties, deal kenmerken en UTM parameters. Hierdoor kan je de prestatie meten van diverse marketing assets en jouw marketingrapporten verder aanscherpen.

Maak aangepaste analyseweergaven

Kies het domein, land, URL pad en de tijdsperiode van jouw verkeersanalyse, en maak aangepaste analyseweergaven in HubSpot CMS Hub. Zodra je een aangepaste analyseweergave hebt gemaakt, kan je het selecteren in jouw HubSpot traffic analytics tool. Houd er wel rekening mee dat analytics-weergaven beginnen met het bijhouden van gegevens op de dag dat ze worden gemaakt en bevatten geen historische gegevens.

Ga aan de slag met HubSpot CMS!

Kortom, HubSpot CMS bevat diverse mogelijkheden om jouw website performance en ROI te optimaliseren. Maak gebruik van de best practices in deze blog en creëer een goudmijn aan gegevens. Download onze website checklist om te ontdekken waar je rekening mee moet houden om een goed converterende website te realiseren.