5 marketing blogs die je minstens zou moeten volgen!

Marketing blogs

marketing_blogsHoe blijf je als B2B marketeer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Vaak is het lastig om alles op het gebied van marketing bij te kunnen blijven houden: de ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op en er is zoveel over te lezen.

Tijd om eens een select groepje marketing blogs op een rijtje te zetten die voor jou als marketeer écht interessant zijn om te volgen. Zo blijf je op de hoogte van trends en ontwikkelingen, krijg je nieuwe inzichten door onderzoeken en profiteer je van handige tips en templates.

Heb ik geen tijd voor! 

Ik hoor je denken: daar heb ik toch helemaal geen tijd voor! Abonneer je daarom op de RSS feeds van onderstaande blogs. Met behulp van een RSS feed kun je de blogartikelen gemakkelijk screenen en hoef je niet alle blogs één voor één te doorlopen. Monitor je RSS feeds eventueel met behulp van een handige tool en open alleen de titels die je echt aanspreken.

1. Content Marketing Institute (CMI)


Het Content Marketing Institute is een topper op het gebied van Content Marketing. Of je nou op zoek bent naar ijzersterke content, best practices, interessante onderzoeksrapporten of handleidingen: je vind het hier allemaal.
Meld je hier aan om de blogs van CMI per e-mail te ontvangen .

2. Contently

De missie van Contently spreekt iedereen die zich met Content Marketing bezig houdt aan: “our mission is to build a better world for storytellers, people, and publishers”. Deze missie maakt het platform zeker waar: je leest hier alles over content creatie. Dit is één van mijn favorieten.
Klik hier voor de RSS feed van Contently.

3. KISSmetrics

Het blog van KISSmetrics is vooral gevuld met blogs over analytics, marketing en testen. Wat ik persoonlijk prettig vind aan de blogs is dat ze vaak versterkt en/of aangevuld worden met waardevolle afbeeldingen en screenshots.
Klik hier voor de RSS feed van KISSmetrics.

4. MOZ

Als er iemand een kennisleider op het gebied van zoekmachine-optimalisatie is dan is MOZ het wel. Dit populaire platform biedt tips, trucs en strategieën voor het verbeteren van je content en het beter vindbaar maken ervan.  
Klik hier voor de RSS feed van MOZ .

5. HubSpot

HubSpot is een autoriteit op het gebied van inbound marketing. Niet voor niets staat het blog vol met interessante inbound content, sjablonen, presentaties en infographics. Als er iets nieuws wordt geïntroduceerd in inbound marketing land, dan vind je hier direct informatie over op het HubSpot blog. Het blog is opgesplitst in 3 delen: Marketing, Sales en Agency.
Klik hier voor de RSS feed van HubSpot .

Tijd over?

Mocht je eens tijd over hebben, dan kun je ook interessante content lezen in diverse LinkedIn groepen. Lees hier een blog met 5 interessante LinkedIn groepen voor marketeers.

Wil je graag meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!