Haal meer uit HubSpot CRM met Sidekick Prospects

HubSpot CRM

HubSpot_CRM.jpgVeel HubSpot gebruikers die ik tegenkom gebruiken vaak nog lang niet alle mogelijkheden die dit platform te bieden heeft. Daarom schrijf ik de komende tijd enkele artikelen die HubSpot-gebruikers helpen bij het halen van meer rendement uit dit marketing platform. In dit artikel zet ik kort op een rijtje hoe HubSpot CRM je onderneming kan helpen met het scheppen van meer verkoopkansen. Hierbij leg ik de focus op het onderdeel Prospects van Sidekick.

Bij veel gebruikers van HubSpot is het niet bekend dat er een hele schat aan commerciële data voor het oprapen ligt in deze tool. Met deze data stel je jouw verkoopteam in staat om te komen tot nog betere verkoopprestaties. Deze schatkist aan waardevolle informatie ligt begraven in het onderdeel HubSpot CRM. Door op de juiste plek te graven kom je terecht bij gegevens van bedrijven, die geïnteresseerd zijn in je onderneming. Dit doe je als volgt: ga naar het onderdeel: CRM/Sidekick en kies het onderdeel Prospects. Vervolgens kun je via het hoofdscherm de volgende informatie zien: 

1. Wie zijn jouw website bezoekers?

In dit scherm krijg je een chronologisch overzicht te zien van alle bedrijfsnetwerken die je website bezoeken.

Een gedeelte van deze informatie is minder bruikbaar omdat het gegevens betreft van internet service- en telecom-providers, zoals KPN en Ziggo. Deze netwerken worden met name gebruikt door particuliere bezoekers en kleinere ondernemingen die geen eigen bedrijfsnetwerk tot hun beschikking hebben. Een groot deel van deze lijst zal ook interessante bedrijfsnamen weergeven en het aantal bezoeken dat een mogelijke prospect aan je website heeft gebracht. Door ze te markeren als favoriet kun je ze bewaren voor verder onderzoek in een later stadium.

2. Leer meer over je prospects

Door te klikken op een specifieke interessante bedrijfsnaam kun je -via het tabblad "About"-  op een eenvoudige manier meer te weten komen over je prospect. HubSpot zorgt namelijk automatisch voor verrijking van demografische gegevens: de branche, een beschrijving van de hoofdactiviteiten, de grootte van de onderneming en het omzetvolume. Op basis van deze data kun je bekijken of het interessant is om deze prospect verder te onderzoeken.

3. Voeg interessante contacten toe aan je CRM

Zodra je het volgende tabblad "Connections" aanklikt, zie je een lijst met werknemers binnen deze organisatie. HubSpot haalt met een onbekend algoritme namen van beslissers op en plaatst deze in deze lijst. Door op de +Add button te klikken kun je interessante contacten toevoegen aan je prospect-database in het CRM. Wie houdt je vervolgens tegen om deze contacten te benaderen met een persoonlijke e-mail voorzien van relevante content als mogelijke aanleidiing voor een offline conversatie met dit contactpersoon?

4. Bekijk de interesse-gebieden van je prospects 

In het derde tabblad kun je zien, welke onderdelen van je website zijn bezocht door alle bezoekers (zowel anoniem, als geregistreerd) van dit specifieke bedrijf.

Mochten je verkopers veel tijd besteden aan het nabellen van koude lijsten, dan is het een idee om je verkoopteam op gezette tijden te voorzien van deze informatie, die ze in staat stelt op gerichter op te volgen.