Hoe goed scoort jouw website? Gebruik nu de website grader! [deel 2]

Hoe goed scoort jouw website? Gebruik nu de website grader!

Website graderAls u wilt dat uw website meer verkeer en omzet genereert en websitebezoekers de beste gebruikerservaring biedt, kan een website grader een goed beginpunt zijn. Zo’n check-up doorloopt heel jouw website en checkt deze op bepaalde aspecten die vervolgens uitgewerkt worden in een rapport tot aanbevelingen om jouw website te verbeteren. Zo’n tool kun je nu op onze website gebruiken. In de tool hoef je alleen de URL van jouw website en je e-mailadres in te vullen en binnen enkele seconden krijg je het rapport van jouw website te zien. De grader checkt jouw website op 4 fundamentele pijlers. In het blog van vorige week las je al over de eerste 2 pijlers: website performance en mobile optimization. In dit blog lees je wat de andere 2 pijlers, SEO en security, inhouden en hoe ze terugkomen in jouw persoonlijke rapport.

 

Zoekwoord optimalisatie (SEO)

Zoekwoord optimalisatie is erg belangrijk om jouw website hoog in de zoekresultaten terug te laten komen. De pijler SEO kijkt hoe goed jouw website de aanbevolen SEO richtlijnen toepast. De 4 aspecten waarop de website grader naar de pijler SEO kijkt zijn: indexing, meta description, content plugins en descriptive link text.

Indexing

Telkens wanneer je een webpagina maakt is het nodig dat je de pagina indexeert in de zoekmachine zodat deze pagina terug te vinden zal zijn in de zoekresultaten. Je kan nog zo’n goede website hebben, maar zonder dat de zoekmachine deze kan indexeren zal deze niet terug te vinden zijn in de zoekmachine. Wanneer deze geïndexeerd is kan de zoekmachine telkens wanneer een zoekpoging gedaan wordt bekijken of jouw pagina relevant is om aan de zoeker te laten zien.

 

Meta description

Wanneer je een resultaat te zien krijgt in een zoekmachine krijg je alvast een preview te zien van wat er op de pagina staat. Dit is de meta tag en deze bestaat uit een meta title en een meta description. De meta title is ongeveer 70 karakters lang en is in principe de titel van de pagina. De meta description is ongeveer 160 karakters en vertelt in het kort wat er op de pagina te vinden is. Wanneer je deze niet hebt zal dit ten koste gaan van jouw SEO-prestaties.

 

Content plugins

Wanneer je (verouderde) plugins als bijvoorbeeld die van Adobe Flash op jouw pagina hebt staan, wordt het lastig voor de zoekmachines om deze te lezen en zeker te begrijpen. Dit zal ten koste gaan van jouw positie in de zoekresultaten.

 

Description link text

Op veel webpagina’s kom je nog buttons tegen met teksten als ‘klik hier’ of ‘download’ tegen. Het wordt aanbevolen om meer beschrijvende link teksten toe te voegen als ‘vertel me meer over SEO!’ of ‘download mijn gids’. Zo’n tekst is directer en meer betekenisvol en precies waar een zoekmachine van houdt.

 

Security

De beveiliging van jouw website is erg belangrijk wanneer je online zaken wil doen aangezien hackers altijd nieuwe manieren vinden om in jouw website binnen weten te komen. (Potentiele) klanten zullen zich in jouw onveilige omgeving bevinden en allerlei (onveilige) handelingen met jouw website aangaan. Een goed beveiligde website zal ervoor zorgen dat mensen vaker terugkomen op jouw website omdat ze deze als vertrouwd aanmerken. De website grader checkt jouw website op een SSL certificate en secure Javascript libraries.


SSL certificate

Wanneer je een SSL-certificate hebt laat je zien dat jouw website veilig is. Zelfs links naar externe pagina’s die je op jouw website plaatst moeten moeten beveiligd zijn aangezien je anders mensen doorstuurt van jouwe veilige website naar onveilige websites. Google geeft voorkeur aan aan websites die zo’n SSL-certificaat hebben. Tip: wanneer je jouw website maakt via HubSpot krijg je gratis een SSL-certificate.

 

Secure JavaScript libraries

Verouderde Javascripts zijn een goudmijntje voor hackers. Het updaten van (bijvoorbeeld) jouw JavaScript bibliotheken moet op tijd gedaan worden om te zorgen dat jouw website veilig blijft.

 

Hoe goed scoort jouw website?

Uw website is een van uw belangrijkste uithangborden bij het aantrekken van klanten. Een slechte gebruikerservaring kan de interesse van de klant verliezen, maar dat hoeft niet te gebeuren als u de nodige stappen onderneemt om deze te optimaliseren. Als je benieuwd bent hoe je site presteert, doorloop dan onze website grader en ontdek hoe je je site beter kunt maken.