Hoe helpt een implementatiepartner je bij het starten met HubSpot Marketing Automation?

Marketing Automation

Je wilt starten met Marketing Automation, maar er zijn zóveel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hier komt een HubSpot-implementatiepartner goed van pas. Een partner helpt je om de mogelijkheden van je website te onderzoeken en het Marketing Automation proces optimaal in te richten. Hoe dit werkt? Dat lees je in deze blog.

De meerwaarde van een HubSpot-implementatiepartner

Maak je al gebruik van de HubSpot Marketing Hub, maar heb je het gevoel dat je er niet alles uit haalt? Of heb je de voordelen van Marketing Automation pas ontdekt, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dit is heel begrijpelijk. Je kunt namelijk je gehele online marketing- en salesproces automatiseren en HubSpot biedt talloze mogelijkheden om dit te doen. Een HubSpot-implementatiepartner heeft veel ervaring met Marketing Automation in HubSpot en kan kritisch kijken naar welke mogelijkheden bij jou aansluiten én dit vervolgens ook voor je inrichten.

Maar eerst: wat wil je met Marketing Automation bereiken?

Het begint eigenlijk allemaal met samen te kijken naar je marketingdoelstellingen. Marketing Automation is namelijk een middel en geen doel op zich. Je wilt bijvoorbeeld dat je website een X percentage beter converteert of het bezoekersaantal verhogen. Als deze doelstellingen helder in kaart zijn, kijk je naar de mogelijkheden om de gestelde KPI’s te behalen. Een implementatiepartner kijkt hierbij naar je website en naar de mogelijkheden van HubSpot om een plan uit te werken.

Het uitdenken van je strategie

Samen met je implementatiepartner ga je aan de slag om een strategie te formuleren. Wil je een beter converterende website? Dan kijkt je implementatiepartner bijvoorbeeld naar mogelijkheden voor gated content. Dit is content waarvoor een persoon gegevens moet achterlaten om toegang te krijgen. Denk hierbij aan het downloaden van een whitepaper of een e-book. Wanneer je deze contactgegevens hebt, kun je starten met het nurturen van deze persoon of lead. Hierbij wordt de lead steeds opnieuw gevoed met relevante content waarmee je hem of haar helpt in de klantreis. Hierbij stuur je de lead de richting in om uiteindelijk een converterende klant te worden. 

Hier komt vanzelfsprekend een hoop bij kijken. Je implementatiepartner helpt je met het in kaart brengen van je marketing campagne en kijkt mee welke items allemaal nodig zijn. In dit voorbeeld moet je denken aan het content offer (zoals een e-book), contactlijsten en geautomatiseerde workflows. Je implementatiepartner fungeert dus als een echte sparringpartner die kritisch en proactief met je meedenkt over de mogelijkheden.

Het inrichten van de automation

Wanneer je hebt uitgedacht wat je met Marketing Automation wilt bereiken en wat je ervoor nodig hebt, ga je aan de slag met de inrichting. Alhoewel HubSpot intuïtief werkt, is het alsnog lastig om het Marketing Automation-proces feilloos in te richten als je er nog niet zoveel ervaring mee hebt. Een implementatiepartner met ervaring richt eenvoudig workflows in die aansluiten op je strategie en denkt vervolgens ook vooruit in termen van next steps. Als je standaard workflow is ingericht, wil je wellicht ook aan de slag met re-engagement flows waarbij contactpersonen opnieuw relevante content te zien krijgen van jouw organisatie. Je implementatiepartner kijkt zo naar de mogelijkheden die er zijn om zo goed mogelijk jouw doelen te bedienen.

Moet er optimalisatie aan te pas komen? Ook dan is je HubSpot-implementatiepartner je van dienst! Door kort op de bal te blijven, kun je je workflows continu bijsturen, optimaliseren en verrijken.

Vet Digital als HubSpot-implementatiepartner

Wij zijn HubSpot Diamond Partner en hebben de ervaring en kennis in huis om Marketing Automation succesvol voor je in te richten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan een vrijblijvend adviesgesprek met ons in!

Plan direct in mijn agenda

Tijdens een call van ongeveer 30 minuten bespreken we al jouw vragen, doelstellingen en uitdagingen. Ik help je daarna graag verder met een aanpak die aansluit bij jouw behoeften.

Kies een tijdstip in mijn agenda en ik neem telefonisch contact met je op. Tot snel!

Erik Verpoort
Commercieel Directeur / Eigenaar