Hoe integreer ik HubSpot met AFAS Online?

Maak je gebruik van het platform van AFAS Online om je bedrijfsprocessen te automatiseren en wil je dit systeem laten samenwerken met HubSpot? Dan is het helaas niet mogelijk om daar een standaard oplossing voor de gebruiken. De HubSpot Marketplace biedt hier namelijk geen koppeling voor. Echter, dit betekent niet dat het niet mogelijk is om beide platformen te integreren. In deze blog leggen wij je uit hoe je dan toch HubSpot met AFAS Online integreert.

Een koppeling op maat

Zoals in de introductie is aangegeven, kun je HubSpot met AFAS Online integreren zonder dat daar een standaard koppeling voor bestaat. Dit kan namelijk doordat zowel de API van HubSpot als de API van AFAS zodanig zijn ingericht, dat je gemakkelijk een koppeling op maat ontwikkelt om de twee platformen data met elkaar te laten uitwisselen. 

Om een koppeling op maat te realiseren heb je developmentkennis nodig. Bij Vet Digital hebben we een ervaren realisatieteam dat vaker succesvol HubSpot koppelingen heeft mogen ontwikkelen voor onze klanten, zoals bijvoorbeeld een koppeling met Exact Online. Door onze HubSpot expertise en software development zijn we namelijk in staat om verschillende systemen tóch met HubSpot te integreren, ook wanneer daar geen standaard koppeling voor bestaat. Daarnaast heeft HubSpot een zeer uitgebreide API Documentatie, waardoor de meeste applicaties gekoppeld kunnen worden. Zolang de applicatie waarmee gekoppeld moet worden óók een duidelijke API documentatie heeft, zoals dit bij AFAS het geval is.

Koppelen met AFAS Online

AFAS biedt verschillende mogelijkheden om data op te halen en uit te wisselen met het platform. In de basis maak je gebruik van endpoints (AFAS noemt dit GetConnectoren) om data op te halen uit AFAS. Omdat je deze GetConnectoren zelf kunt maken, zijn de mogelijkheden erg groot. Daarnaast is het mogelijk om de GetConnectoren te combineren met UpdateConnectoren, waardoor met je koppeling records kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen in AFAS Online.

Hoe gaat Vet Digital te werk bij het integreren van HubSpot met AFAS Online?

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn bij het uitwisselen van data tussen beide systemen is het belangrijk om eerst samen in een discovery workshop jouw wensen in kaart te brengen. In een daaropvolgende field mappingsessie bespreken we onder andere welke data uitgewisseld moet worden, wanneer dit moet gebeuren en welk systeem leidend is. Hierna gaan we over naar de bouwfase, testfase en uiteindelijk de livegang van jouw koppeling op maat tussen HubSpot en AFAS Online!

Aan de slag met het integreren van HubSpot met AFAS Online

Ben je geïnteresseerd in een eigen koppeling om HubSpot met AFAS Online te integreren? Plan een afspraak met ons in om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via het formulier op onze website.