Homepage tips: deze elementen mogen niet ontbreken!

homepage elementen

homepageDe homepage is zonder twijfel één van de belangrijkste pagina’s van je website. In de meeste gevallen maakt een bezoeker namelijk op deze pagina kennis met je bedrijf en ontvang je daar de meeste bezoekers. Je zou de homepage dan ook als de virtuele voordeur van je bedrijf kunnen beschouwen.

Veel bedrijven kunnen meer rendement uit hun homepage halen. Vaak is deze mooi ontworpen, maar als je bezoekers wilt vasthouden of beter nog interessante leads wilt genereren is er meer nodig.

Lees verder in dit blog met 12 belangrijke elementen voor de homepage.

1. Titel

Binnen drie seconden zou een bezoeker moeten weten wat jouw website te bieden heeft. Maak dit direct helder met een korte en duidelijke titel.

2. Subtitel

Met behulp van een subtitel kun je nadere informatie geven over wat je precies doet of aanbiedt. Vermijd hierbij een gobbledygook-achtige tekst en praat niet alleen over jezelf.  Denk na over hoe je je kunt onderscheiden van de concurrent.

3. Voordelen

Als bezoekers eenmaal weten wat je doet, is het ook interessant om te vertellen waarom je iets doet en wat dat voor hen kan betekenen. Vertel de voordelen!

4. Call-to-Actions (primair)

Neem diverse call-to-actions op - direct in het zicht van de bezoeker (zodat ze niet hoeven te scrollen) - om geen conversie mis te lopen. Kies voor uiteenlopende buttons, zodat er voor ieder wat wils tussen zit. Houd het wel overzichtelijk door maximaal twee of drie buttons te plaatsen.

5. Kenmerken

Naast het communiceren van de voordelen, is het ook van belang dat je de belangrijkste kenmerken van jouw producten/diensten duidelijk maakt. Hierdoor geef je jouw bezoekers een beter beeld van jouw business.

6. Referenties

De meeste mensen hechten veel waarde aan referenties. Zo weten zij hoe anderen jouw bedrijf en/of producten beoordelen. Positieve referenties geven mensen veel vertrouwen in je bedrijf. Maak een referentie persoonlijk en geloofwaardig door een foto en naam op te nemen van het betreffende bedrijf of de persoon. Zelf hecht ik ook veel waarde aan referenties. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een vakantie; dan kijk je toch ook vaak even naar de beoordelingen? Als deze vrij negatief zijn, zoek ik toch even verder…

7. Successen

Blijf in je achterhoofd houden dat je op je homepage een goede eerste indruk wilt maken. Voeg daarom ook een aantal successen aan je website toe. Een succes dat vaststelt dat jij een expert bent in je vakgebied. Wij zijn onlangs – als eerste in de Benelux - Platinum HubSpot partner geworden, iets waar we trots op zijn en graag op onze website vermelden.

8. Navigatie

Een goede navigatie is van groot belang. Zet een duidelijke route voor je bezoekers uit, zodat ze niet op je website verdwalen. Zorg ervoor dat het helder is welke informatie te vinden is onder een bepaalde navigatieknop.

9. Afbeeldingen

Mensen houden over het algemeen van beelden. Een homepage die volgepropt is met alleen maar tekst zal dus niet aanspreken. Voeg aansprekende beelden toe en verfraai daarmee je aanbod. Probeer hierbij standaard stock afbeeldingen te vermijden; die spreken niet aan. Je zou ook kunnen kiezen voor een korte video. Zo hebben wij onlangs een video van 30 seconden op onze homepage toegevoegd waarin we antwoord geven op de vraag ‘Waarom moderne marketing’. Bekijk hem ter inspiratie.

10. Content 'cadeautje'

Uiteindelijk zou het mooi zijn als je direct via je homepage leads kunt genereren. Zorg daarom voor een interessant content ‘cadeau’, zoals een e-book of whitepaper. Mocht je onze video bekeken hebben, dan heb je gezien dat deze eindigt met “Download het gratis e-book Moderne Marketing voor B2B”.

11. Bronnen/ aanvullende informatie

Niet al je websitebezoekers zijn direct klaar om iets aan te vragen of te kopen. Wellicht wensen ze wel aanvullende informatie. Zorg er dan ook voor dat je dit kunt aanbieden en raak je bezoeker niet kwijt. Verwijs ze naar een verzamelpunt met handige bronnen.

12. Call-to-Action (secundair)

Naast het opnemen van call-to-actions in het eerste deel van je website (‘boven de vouw’); waar je bezoeker direct tegenaan kijkt (punt 4), is het ook goed om onderaan je website af te sluiten met een button. Zo weet je zeker dat je ook de bezoekers die flink aan het scrollen zijn geweest, een interessante download aanbiedt.

In deze infographic van HubSpot staan alle punten nog eens voor je op een rijtje.

Wil je meer weten over Inbound Marketing?

Download de whitepaper