HubSpot op maat integreren met Pipedrive

Maak je gebruik van Pipedrive en wil je dit CRM synchroniseren met HubSpot? Dan heb je vast de Pipedrive applicatie al gezien in de HubSpot Marketplace. Er is alleen wel een hoop technische know-how nodig om ervoor te zorgen dat de integratie met Pipedrive ook echt werkt zoals jij dat wilt. Het is dan ook aanbevolen om een specialist in te schakelen om dit samen met je op te pakken. Onze HubSpot experts hebben ervaring met integreren van HubSpot met Pipedrive. In deze blog lees je meer over de integratie die we hebben gebouwd.

Situatieschets

Eén van onze klanten zet een outbound sales bureau in om potentiële leads te bellen voor een afspraak. Om ervoor te zorgen dat dit proces gestroomlijnd verloopt, moet er gecommuniceerd kunnen worden tussen het CRM van onze klant (HubSpot) en het CRM van het salesbureau (Pipedrive). Zonder een integratie zal namelijk alle data handmatig van het ene CRM in het andere CRM ingevoerd moeten worden én weer terug. Dit is een erg tijdrovend proces en geheel onnodig. Zeker wanneer je de mogelijkheid hebt om beide CRM’s te integreren.


De integratie tussen HubSpot en Pipedrive

Een synchronisatie tussen de twee systemen moet in deze situatie beide kanten op werken. Het is namelijk zo dat wanneer een lead iets download op de website van de organisatie (een MQL), deze lead vanuit HubSpot moet worden doorgezet naar Pipedrive. Tegelijkertijd plaatst het outbound sales bureau ook potentiële leads in Pipedrive én moet vanuit Pipedrive een succesvolle afspraak in HubSpot terechtkomen, zodat het sales team van de organisatie zelf dit weer kan oppakken.

Onze HubSpot experts hebben de integratie zo ingesteld dat wanneer het salesbureau een afspraak inplant, ze in Pipedrive een deal op gewonnen zetten en de deal direct in HubSpot wordt aangemaakt als Opportunity. Het salesteam van de organisatie documenteert vervolgens in HubSpot het verloop van de afspraak. Is de afspraak succesvol? Dan is de deal gewonnen. Is de lead nog niet klaar voor een aankoop? Dan wordt de deal teruggezet in de pijplijn binnen HubSpot en komt deze ook weer terecht in Pipedrive om op een later moment opnieuw op te pakken. De integratie zorgt er ook voor dat als in het ene CRM gegevens worden veranderd van de lead (denk aan een ander e-mailadres of telefoonnummer), dat dit direct ook wordt aangepast in het andere CRM. Hierbij kun je als organisatie zelf kiezen welk CRM leidend is bij het invoeren van gegevens, in deze situatie is Pipedrive leidend.

Pipedrive HubSpot Integration

Het resultaat

Handmatig overzetten van afspraken en deals hoeft met deze integratie niet meer en bespaart een hoop tijd voor zowel de organisatie als het salesbureau. In een week zijn al 20 gewonnen deals geïntegreerd vanuit Pipedrive in HubSpot, bedenk maar eens hoeveel tijd de integratie beide bedrijven heeft bespaard! Daarnaast ligt de foutgevoeligheid een stuk lager én zijn de gegevens van leads altijd up-to-date.

HubSpot integraties door de experts van Vet Digital

Wil jij HubSpot integreren met Pipedrive? Wij helpen je graag om de integratie helemaal naar jouw behoeften in te richten. Ook wanneer je andere systemen wilt koppelen met HubSpot kunnen wij je verder helpen. Onze experts hebben verschillende integraties op maat verzorgd, zowel gebaseerd op de applicaties in HubSpot Marketplace als custom integraties middels een API.