HubSpot tips: maak gebruik van integraties

HubSpot

HubSpot_tips.jpgDat HubSpot niet stilstaat is wel duidelijk. De wereldbekende marketing automation software blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. De ene keer een nieuwe functionaliteit, de andere keer een nieuw design. HubSpot doet er alles aan om het inbound marketing proces makkelijker en beter te maken. En daar horen ook de handige integraties bij waar HubSpot zich continu mee bezig houdt. Daar worden we blij van! Want hoe fijn is het dat je verschillende software systemen, programma’s en tools kunt koppelen aan jouw HubSpot account? Hiermee kun je alles vanaf één plek monitoren en dat maakt moderne marketing overzichtelijker en gemakkelijker.

In dit blog lees je over vier handige HubSpot integraties.

1. Eventbrite 

Voor het organiseren van evenementen is Eventbrite een handige tool. Van uitnodigingen versturen tot tickets verkopen en van gasten monitoren tot naambadges maken. Overal is aan gedacht. Bovendien blijft de tool geheel gratis wanneer je tickets ook gratis zijn. Wil je er meer over weten? Lees dan een eerder blog over de mogelijkheden van Eventbrite.

Wat maakt de integratie met HubSpot interessant?

  • Wanneer iemand zich inschrijft voor een evenement, zie je dit terug bij de contactpersoon in HubSpot. Handig als je gasten van een evenement wilt opvolgen.
  • Voordat een gast op jouw evenement verschijnt, kun je zien waar hij naar gekeken heeft. Denk aan blogartikelen, e-mails en landingspagina’s. Zo kun je een inschatting maken van zijn interesses en hier tijdens het evenement eventueel op terug komen.
  • Met Eventbrite versterk je de relatie met gasten in de aanloop naar en tijdens het evenement dankzij functies voor promotie, registratie en sociale media.
  • Breng de ROI van het evenement in kaart met de rapportages en analyses van HubSpot.

Je hoeft niet alle evenementen te synchroniseren met HubSpot, je hebt ook de mogelijkheid om bepaalde evenementen te kiezen.

2. SurveyMonkey

SurveyMonkey is een bekende tool voor het maken van enquêtes. Een enquête bestaat al snel uit meer dan 10 vragen. Wil je dit enkel via HubSpot regelen, dan moet je een heleboel nieuwe velden aanmaken. De kans op wildgroei -een onoverzichtelijk HubSpot account- is dan groot. Ik raad je daarom aan enquêtes via SurveyMonkey op te zetten en vervolgens te integreren met HubSpot. Zo komen de antwoorden van de enquêtes wel bij de contacten te staan, maar houd je jouw HubSpot account ‘schoon’. Je kunt contacten vervolgens in HubSpot segmenteren op basis van de onderzoeksresultaten.

Wat maakt de integratie met HubSpot verder interessant? Wat zijn andere mogelijkheden?

  • Je kunt follow-up e-mails inrichten op basis van de mate van tevredenheid.
  • Je kunt meldingen inschakelen wanneer mensen negatief of juist positief reageren op een (klanttevredenheids)onderzoek.
  • Je kunt via HubSpot’s Social Inbox een lijst monitoren van de tevreden en ontevreden meningen.
  • Je kunt mensen om hun voorkeuren vragen en op basis daarvan enkel de content sturen of presenteren die zij wensen te ontvangen. Smart content maakt je dit proces een stuk eenvoudiger.

3. GoToWebinar

Laat HubSpot je een handje helpen bij het houden van een webinar. Met de GoToWebinar integratie kun je bijvoorbeeld:

  • deelnemers laten inschrijven via HubSpot landingspagina's. Zo heb je de deelnemers direct in jouw database staan.
  • een HubSpot contactlijst maken van de aanwezigen en hen (automatische) reminders en follow-up e-mails sturen.

De GoToWebinar integratie is gebouwd en onderhouden door HubSpot. Nog niet bekend met GoToWebinar? Vraag dan eerst een gratis trial van 30 dagen aan!

4. Salesforce

Een jaar geleden voegde HubSpot een nieuw stukje software aan haar pakket toe: Customer Relationship Management (CRM). Deze gratis module vind je standaard in jouw HubSpot account onder het kopje Sales. Wil je hier meer over weten? Lees dan het blog van mijn collega Robbert. Hij vertelt uitgebreid over het CRM en het onderdeel Prospects van Sidekick.
Werk je al langere tijd plezierig met Salesforce en wil je niet overstappen naar een nieuw CRM? Geen probleem, maak dan gebruik van de HubSpot integratie met Salesforce. De voordelen? Onder andere real time synchronisatie van leads en lead intelligence. Als je een lead bijvoorbeeld kwalificeert naar een SQL, kun je deze automatisch laten synchroniseren naar Salesforce en door Sales laten oppakken. Lead intelligence van HubSpot geeft jouw Sales team meer inzicht in de achtergrond van leads. Denk aan bezochte (landings)pagina’s, social media activiteiten en e-mail statistieken. Waardevolle informatie die goed van pas komt als jouw Sales collega contact opneemt met potentiële klanten. Lees er meer over in het HubSpot blog ‘6 Key Pieces of Lead Intelligence’.

Dit zijn lang nog niet alle HubSpot integraties. Nieuwsgierig? Bekijk dan hier alle mogelijkheden. Houd in de gaten dat ze niet allemaal gratis zijn.