In 5 stappen naar een effectieve LinkedIn bedrijfspagina

In 5 stappen naar een effectieve LinkedIn bedrijfspagina

LinkedIn_bedrijfspagina.jpgLinkedIn is erg populair onder B2B ondernemers. Daarmee geldt LinkedIn als koploper binnen de B2B markt als het gaat om het inzetten van social media als marketinginstrument. LinkedIn kan ook bijdragen aan jouw marketingstrategie, mits je het op de juiste manier gebruikt. Bijvoorbeeld door jouw bedrijfspagina slim in te richten. In dit blog geef ik je vijf stappen waarmee je jouw LinkedIn bedrijfspagina succesvol inricht. Zo zet je dat platform nog effectiever in voor jouw onderneming.

1. Laat een goede eerste indruk achter

Wanneer je jouw bedrijf hebt toegevoegd, is het tijd om je bedrijfspagina op te maken. Zorg er voor dat jij jouw pagina voorziet van scherpe foto’s en logo’s waarmee je jouw bedrijf duidelijk presenteert. Je krijgt namelijk geen tweede kans voor een eerste indruk.

Naast alle visuele aspecten moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je de juiste informatie weergeeft op je bedrijfspagina. Denk hierbij aan het vermelden van de specialiteiten van je bedrijf, zodat bezoekers van jouw pagina meteen kunnen zien waar jij goed in bent.

2. Optimaliseer jouw SEO

Bij het vermelden van informatie op je LinkedIn bedrijfspagina is het handig om deze informatie SEO vriendelijk te maken. Schrijf een kort en krachtig stuk over jouw bedrijf en gebruik hierin de juiste keywords. Aangezien Google maar 150 woorden van jouw beschrijving weergeeft, is dit een ideaal maximum om niet te overschrijden.

3. Plaats inspirerende content en word kennisleider

Zoals uit het bovenaan beschreven onderzoek blijkt, gebruiken veel B2B ondernemers LinkedIn om content te verspreiden. Lijkt dit je ook wat, maar heb je geen idee wat voor content werkt op LinkedIn? Ik geef je tips. Het is handig om te variëren in het soort content dat je post op LinkedIn. Zo kun je afwisselen tussen video’s, afbeeldingen, verwijzingen naar blogs of eBooks enzovoorts. Belangrijk is dat je content inspirerend is en mensen aanspoort tot het plaatsen van een reactie of het starten van een discussie. Je kunt hier zelf aan meehelpen door actief te antwoorden op reacties op jouw content. Doe je dit consistent dan zal dit uiteindelijk leiden naar een rol voor jouw bedrijf als kennisleider in je branche.

4. Gebruik LinkedIn advertenties

Je kunt met de content die je plaatst op jouw bedrijfspagina, een groter en gerichter publiek bereiken dan alleen de volgers van je pagina. Je kunt jouw boodschappen met LinkedIn advertenties namelijk erg goed targeten. Op basis van criteria zoals bedrijfsgrootte, branche, geografie enzovoorts kun je specifieke groepen beter bereiken. Bovendien filtert LinkedIn personen voor je op basis van hun profiel. Hoe meer filters je toepast, des te kleiner is de groep die jouw content te zien krijgt. Tegelijkertijd stijgt hiermee de kwaliteit van de door jou bereikte groep. Wil je LinkedIn Advertenties inzetten om je bereik te vergroten? Zorg dan altijd dat je relevante content aanbiedt. 

5. Neem een kijkje in de statistieken

Het targeten van een groep personen met bepaalde kenmerken helpt met het bereiken van je doelgroep. LinkedIn biedt je daarnaast nog een analyticstool aan waarmee jij jouw activiteit kunt meten en verbeteren. Aan de hand van data over updates, volgers en bezoekers kan je inspelen op de content waar jouw publiek het meeste mee interacteert.

Conclusie

Je LinkedIn bedrijfspagina is toch het visitekaartje van jouw onderneming op LinkedIn. Om zo goed mogelijk gebruik te maken van jouw bedrijfspagina dien je ervoor te zorgen dat jouw pagina een goede indruk achterlaat bij bezoekers. Daarnaast wil je natuurlijk ook goed vindbaar zijn via de zoekmachines en daar helpt een goede SEO bij. Het verspreiden van inspirerende content naar onder andere specifieke doelgroepen helpt jou interactie te creëren. Ten slotte kun je gebruik maken van de statistieken om inzicht te krijgen in jouw LinkedIn strategie om vervolgens de effectiviteit daarvan te verhogen.

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan het whitepaper.