Laat Google Trends je inspireren voor keywords en blogonderwerpen

Inbound Marketing

Depositphotos_36858849_xsAls je content creëert, hou je rekening met je beoogde doelgroep en de zoektermen die zij gebruiken. In eerdere blogartikelen zijn al verschillende tools besproken die je helpen veel gebruikte en relevante keywords te vinden. Zelf maken we het meest gebruik van de Google Adwords keyword tool of MOZ. Maar ook Authority Labs en WordStream zijn bijvoorbeeld waardevolle tools. Ze hebben ieder hun unieke eigenschappen, voordelen en nadelen. Naast het vinden van kansrijke keywords, is het ook van belang om erachter te komen wat interessante blogonderwerpen zijn. Google Trends kan je hier uitstekend bij helpen. In dit blog laat ik je zien wat deze gratis tool te bieden heeft.

Google

Dat jouw website vindbaar is op Google is van groot belang. Daar wordt nou eenmaal het meest mee gezocht. Google heeft veel kennis over zoektermen verkregen door haar grote populariteit. Hierdoor heeft zij een tool als Google Trends kunnen ontwikkelen. Op de Google Trends pagina’s laat de zoekmachine zien waar men (real-time) naar zoekt. Wellicht kun je hier informatie uithalen voor jouw moderne marketingstrategie.

Jaartrends

Op de Jaaroverzicht pagina krijg je inzicht in zoektermen die het afgelopen jaar veel zijn gebruikt. In de navigatie bovenaan selecteer je het land waarvan je de gegevens wilt zien en kies je het jaar waarover je informatie wilt. Je kunt verschillende categorieën bekijken en krijgt hier een top 10 van te zien. Bijvoorbeeld de categorie Meest gezochte ‘Hoe werkt?’ of Snelst stijgende zoektermen. Hieronder zie je twee voorbeelden

Google  Google

Trending op YouTube

Op de pagina Trending op YouTube zie je welke video’s vandaag populair zijn. Je kunt met behulp van de pijltjes boven in het scherm navigeren naar dagen in het verleden. Ook kun je per land zoeken. Interessant als jouw onderneming videomarketing toepast of daar plannen voor heeft.

Trends van de dag

Bekijk de zoektrends van vandaag op de Trends van de dag pagina. Sommige dagen hebben maar één ‘hot trend’, maar anderen wel meer dan zeven. Scroll verder naar beneden voor dagen in het verleden. De trends die op deze pagina worden weergegeven zijn nieuws gerelateerde trends afkomstig uit bronnen als nu.nl, volkskrant.nl, PowNed en RTL nieuws.

Trends vergelijken

Deze pagina is erg interessant als je benieuwd bent hoe verschillende zoekwoorden ten opzichte van elkaar hebben gepresteerd in het verleden. Van sommige keywords kun je zelfs een prognose voor de toekomst krijgen. In de navigatie bovenaan kun je wederom de regio en tijdsperiode bepalen. Op deze pagina kun je ook uit categorieën kiezen zoals ‘bedrijven en industrie’. Daarnaast kun je verschillende Google pagina’s selecteren waarvan je de resultaten wilt zien. 

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!