Landingspagina’s personaliseren met HubSpot voor een gebruikerservaring op maat

Landingspagina's personaliseren

In een wereld waar gebruikers continu websites bezoeken en apps gebruiken kan het lastig zijn om jouw website er echt uit te laten springen. Door (HubSpot) landingspagina’s exact af te stemmen op de behoefte van de gebruiker vergroot je de kans op een conversie.

Maar hoe zorg je ervoor dat je een ervaring op maat biedt voor iedere gebruiker van je website? Dit doe je door personalisatie. In deze blog lees je meer over personalisatie en hoe HubSpot je in staat stelt om een gebruikerservaring op maat te creëren.

Content personaliseren voor ultieme gebruikerservaring

Het personaliseren van content speelt een belangrijke rol in het behouden en verkrijgen van klanten. Personalisatie zorgt namelijk voor vertrouwen én zorgt ervoor dat je relevant bent voor de gebruiker. Dit resulteert dan ook vaak in een hogere conversie.
In de praktijk zie je dit bijvoorbeeld terug wanneer je kleding online hebt gekocht en je terugkeert naar dezelfde website waar je je aankoop hebt gedaan. Het aanbod op de homepage kan dan met personalisatie worden aangepast gebaseerd op de voorgaande aankopen, om zo de gebruiker effectiever te verleiden tot een nieuwe aankoop.

Zelfs als een gebruiker nog geen klant is, is het mogelijk om de content en Call-to-Actions (CTA's) te optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker optimaal wordt bediend, rekening houdend met de fase van het aankoopproces waarin ze zich bevinden.
Tegelijkertijd kan personalisatie ook zorgen voor een groter vertrouwen door met bekende data een gebruiker persoonlijk aan te spreken. Zo kun je met personalisatie een marketing e-mail automatisch laten beginnen door iemand bij de voornaam aan te spreken, omdat de voornaam al bekend is in het CRM.

Data over klanten en leads in het HubSpot CRM

Het HubSpot CRM bevat allerlei relevante klantdata waarmee je de ervaring van een gebruiker op je website optimaal kan personaliseren. Zo vind je precies terug in het CRM wat de gegevens zijn van een lead of klant en welke contactmomenten er zijn geweest. Zo zie je bijvoorbeeld welke marketing e-mails een klant heeft ontvangen en welke e-mails deze klant wel of niet heeft geopend. Maar je kunt bijvoorbeeld ook zien of een lead via een social media advertentie specifieke content gedownload heeft.

De gegevens die zijn opgeslagen in het HubSpot CRM kunnen allemaal worden gebruikt om een op maat gemaakte gebruikerservaring te creëren.

Een gepersonaliseerde website met CMS Hub

Maak je naast het HubSpot CRM ook gebruik van CMS Hub? Dan is het nóg makkelijker om de data vanuit het CRM te gebruiken om een ervaring op maat te bieden.

HubSpot biedt namelijk de mogelijkheid om met ‘personalisatietokens’ gepersonaliseerde inhoud te tonen aan contacten op basis van de eigenschappen die je hebt gedocumenteerd in je CRM. Deze tokens gebruik je om je websitepagina's en landingspagina’s binnen CMS Hub te personaliseren, maar ook je HubSpot e-mails kun je hiermee optimaliseren.

Een landingspagina of website pagina personaliseer je eenvoudig binnen CMS Hub door de volgende stappen uit te voeren:

  • Stap 1: Navigeer naar de pagina die je wilt personaliseren.
    Voor landingspagina’s navigeer je in je HubSpot account naar Marketing > Landingspagina’s. Voor websitepagina's navigeer je naar Marketing > Website > Websitepagina’s.
  • Stap 2: Open de editor en open een rijke tekstmodule (rich text module).
  • Stap 3: Plaats de muiscursor op de locatie waar je een personalisatietoken wilt invoegen en klik binnen het keuzemenu op “personaliseren”.
  • Stap 4: Klik vervolgens op “Token” en voeg je gewenste token toe met daarbij een standaardwaarde voor het token. Voltooi de actie door op “Insert” of “Invoegen” te klikken.

Ga aan de slag met het personaliseren van landingspagina’s met HubSpot!

Ben je benieuwd hoe het HubSpot CRM en CMS Hub jou kunnen helpen om jouw websitebezoekers een goede ervaring te kunnen geven? Plan dan een gratis HubSpot demo  die geheel wordt toegespitst op jouw behoeften.

Wil je liever eerst wat meer informatie over CMS Hub? Dat kan natuurlijk ook! Ontdek meer informatie over de CMS Hub op onze website.