Snapchat: Een waardevolle toevoeging aan jouw social media strategie?

Social media strategie

Snapchat_social_media_strategieVeel ondernemers herkennen de waarde van social media voor hun moderne marketing strategie. Vaak worden LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram gebruikt en Instagram. Maar net zoals bij bovengenoemde platformen biedt ook Snapchat jou een kans om je doelgroep te bereiken. In dit blog vertel ik je meer over deze app en en laat ik je de verschillende functies zien.

Wat is snapchat?

Bij de jeugd is Snapchat inmiddels een vertrouwd fenomeen, maar de oudere generaties zullen er waarschijnlijk minder mee bekend zijn. Snapchat is een mobiele app die in 2011 is bedacht. Je kunt er foto’s en korte video’s mee naar je vrienden sturen. Het verschil tussen Snapchat en andere sociale media is dat de foto’s en video’s die je met Snapchat verstuurt, na een tijdje weer verdwijnen. Na het verstrijken van de door jezelf ingestelde tijd verdwijnt de foto of video en kun je hem niet meer zien. Doordat de foto’s en filmpjes vanzelf verdwijnen, hoef je ze niet meer offline te halen zoals bij Facebook of Instagram. Hierdoor kun je alles filmen en delen met je volgers wat je normaal gesproken niet op een ander medium zou delen.

Welke functies heeft de app nog meer?

Mijn verhaal

Naast het feit dat je ‘Snaps’ naar je vrienden kunt sturen, heb je ook de mogelijkheid om ze te delen in ‘Mijn Verhaal’. Hierin kun je een verhaal maken door jouw foto’s en filmpjes te delen en die jouw volgers 24 uur lang meerdere keren kunnen bekijken.

Live Story

Op de app kun je niet alleen verhalen van je vrienden bekijken, maar ook ‘Live Stories’ van feestdagen of grote evenementen over de hele wereld. Ook worden er landen uitgelicht waardoor je als Snapchat gebruiker een kijkje kunt nemen in andere culturen.

Discover

Via Snapchat Discover bieden diverse mediakanalen zoals VICE, MTV, National Geographic en CNN hun content aan aan hun doelgroep.


Snapchat als marketing tool

Als ondernemer wil je natuurlijk weten wat Snapchat voor jouw bedrijf kan betekenen. Om te beginnen is Snapchat zeer geschikt om een jong doelgroep te bereiken. Focust jouw bedrijf zich op een ouder publiek? Dan is deze app waarschijnlijk minder geschikt voor jouw social media strategie. Daarnaast is Snapchat een ideaal medium om beelden mee te delen die te maken hebben met een nieuw product of een andere ontwikkeling binnen jouw bedrijf. Ook kun je jouw volgers op informele wijze kennis laten maken met jouw onderneming. In mijn volgende blog zal ik dieper ingaan op de mogelijkheden die Snapchat moderne marketers biedt.

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!