Verrijk je social media strategie met deze 5 handige Instagram tools

Instagram tools
Uit  onderzoek van Forrester blijkt dat Instagram koploper is als het gaat om het creëren van interactie op social media. Berichten op Instagram van topmerken zoals Nike en Red Bull zorgen per volger voor een gemiddelde interactie van 4.21%. Verhoudingsgewijs leveren berichten op Instagram tot wel 58 keer meer engagement op per volger dan op Facebook en zelfs 120 keer meer dan op Twitter. Hoewel  zakelijk gebruik van Instagram nog steeds wordt onderschat, toont het sociale netwerk nogmaals zijn meerwaarde aan voor jou als ondernemer. Er zijn verschillende tools ontwikkeld die je kunnen helpen om je Instagram activiteiten te laten aansluiten bij je social media strategie. In dit blog geef ik je vijf tools die je kunt gebruiken om optimaal te profiteren van je aanwezigheid op Instagram.

 

1. Iconosquare

Iconosquare is een Instagram tool die door maar liefst 200 duizend merken en 8.5 miljoen gebruikers worden gebruikt. Met behulp van Iconosquare kun je onder meer foto en video wedstrijden opzetten om brand awareness te creëren en om meer volgers te krijgen. Daarnaast geeft deze tool je een helder overzicht waarbij je gemakkelijk toegang hebt tot alle functies die je nodig hebt om jouw Instagram activiteit te beheren. Aan de hand van gebruiksklare rapportages in pdf-formaat, kun je je activiteit analyseren. Hierbij verkrijg je inzicht in interactie, het aantal volgers en in de mogelijke punten waarop jij je Instagram strategie kunt verbeteren.

2. Ink361

Ink361 is een handige web viewer voor Instagram die je de mogelijkheid geeft om gemakkelijk nieuwe volgers te ontdekken. Wat de tool erg handig maakt, is het feit dat je eenvoudig contact kunt leggen met andere Instagramgebruikers en bedrijven die voor jou interessant zijn. Je kunt hen namelijk ordenen op basis van onderwerpen of thema’s. Ook kun je met deze tool je Instagram foto’s gemakkelijk delen op jouw andere social media kanalen. Bovendien bevat de tool een analyse functie waarmee je jouw sociale invloed kunt ontdekken.

3. Crowdfire

Met 10 miljoen gebruikers is Crowdfire een van de meest gebruikte Instagram tools. Het motto van deze tool is ‘Clean – Engage – Grow’. De app laat je zien wie jou heeft ontvolgd en welke van je volgers inactief zijn. Deze groep volgers kun je vervolgens zelf ontvolgen waardoor je de meer actieve volgers over houdt. Zij kunnen voor interactie en groei zorgen. De tool bevat daarnaast een ingebouwde functie waarmee je foto’s voor een later tijdstip kunt inplannen en een functie waarmee je de volgers van je concurrent kunt uitzoeken en gaan volgen. Verder kun je via de app automatisch personen volgen aan de hand van keywords, wat erg handig is om je ideale doelgroep te bereiken.

4. Simply Measured

Met de Instagram analytics van Simply Measured laat je de data voor zichzelf spreken. De tool geeft je een gedetailleerde kijk op je activiteit en interactie met jouw volgers. Daarnaast kun je jouw bedrijf benchmarken om jouw concurrentiepositie beter te begrijpen. Bovendien kun je door middel van cross-channel social performance je Instagram activiteit vergelijken met de activiteit op jouw andere social media kanalen

5. ScheduGram

ScheduGram is een app die je de mogelijkheid geeft je Instagram foto’s in te plannen zodat zij op een later tijdstip gepubliceerd worden. Fotobewerkingsprogramma Canva is geïntegreerd in de app waardoor je mooie afbeeldingen kunt ontwerpen en vervolgens meerdere foto’s en filmpjes tegelijkertijd kunt uploaden via de browser.