Wat is de waarde van Twitter volgers voor jouw organisatie?

De waarde van Twitter
Sinds mijn baan bij Vet Digital ben ik bewust geworden van de kracht van Twitter en de kracht van een Twitter-netwerk, vooral voor het MKB. Net als LinkedIn is Twitter een ideale manier om je zakelijke netwerk uit te breiden en te onderhouden, en dat is niet het enige voordeel. Twitter voerde samen met onderzoeksbureau Market Probe International een onderzoek uit waarin ze onderzochten wat de waarde van een Twitter-netwerk voor het MKB is. In dit blog zet ik enkele voordelen van Twitter volgers uiteen.

 

Enkele handige Twitter tips

Voordat ik enkele voordelen van volgers uiteenzet, start ik graag eerst met een belangrijke tip. Kwaliteit gaat nog steeds voor kwantiteit. Welke voordelen een uitgebreid Twitter-netwerk dan ook met zich meeneemt; zonder een deugdelijke kwaliteit van je tweets heb je niets aan dit uitgebreide netwerk. Focus dus nooit alleen op kwantiteit (aantal volgers), maar blijf continu aandacht besteden aan de kwaliteit van je tweets.

De waarde van Twitter volgers

Maar nu naar de kern van dit blog. De waarde van Twitter volgers komt op meerdere manieren tot uiting: van naamsbekendheid tot een groter bereik door retweets, tot het laten zien dat je kennisleider in je vakgebied bent.

Een Twitter-netwerk heeft nog meer voordelen naast naamsbekendheid, bijdrage aan een groter bereik en het laten zien dat je kennisleider bent in jouw vakgebied. Enkele andere interessante voordelen voor het MKB zal ik hieronder kort toelichten.

De voordelen van volgers op Twitter voor het MKB

 

1. Een groot deel van de Twitter volgers is meer geneigd actie te ondernemen naar aanleiding van informatie die gedeeld wordt via Twitter

Uit onderzoek blijkt dat Twitter het wint van informatie via de website, e-mail of direct mailings. Eerder dan bij het ontvangen van informatie via deze kanalen, leidt informatie gedeeld via Twitter tot actie.

2. Marketing via Twitter en Twitter volgers dragen bij aan een groter bereik

Doordat blogs en tweets geretweet worden door volgers binnen je Twitter-netwerk, draagt marketing via Twitter bij aan het bereiken van meer potentiële klanten. Doordat retweets terecht kunnen komen bij een voor jouw bedrijf relevante doelgroep, kan dit weer tot nieuwe volgers of zelfs potentiële klanten leiden.

3. Twitter volgers bevorderen sales en aanbevelingen

Uit het onderzoek van Twitter blijkt dat 72% van de Twitter volgers in de toekomst meer bereid is om over te gaan tot sales bij het bedrijf dat ze volgen. Word of mouth (mond- tot mondreclame) komt op Twitter dagelijks veelvuldig voor. Via Twitter worden ervaringen gedeeld en ook aanbevelingen gedaan. Onderzoek laat zien dat 30% van de volgers meer voornemens heeft om een bedrijf dat ze volgen aan te bevelen. Dit leidt weer tot grotere naamsbekendheid, bezoek van jouw website, nieuwe volgers en wellicht tot potentiële nieuwe klanten. 

4. Twitter volgers voelen zich emotioneel verbonden met het MKB

Een belangrijke reden voor velen om een bedrijf te volgen (63%), is om te laten zien dat ze dit bedrijf steunen. Een andere belangrijke vinding is dat 85% van de Twitteraars zich meer verbonden voelt met het bedrijf dat ze volgen. Dit verklaart ook waarom volgers eerder geneigd zijn tot het doen van aanbevelingen.

5. Twitter volgers bieden waardevolle feedback en zijn geïnteresseerd in ontwikkelingen

Het merendeel van jouw volgers op Twitter volgt jouw bedrijf omdat ze op de hoogte willen zijn van ontwikkelingen in de toekomst. Daarnaast vindt 61% van de volgers het belangrijk ideeën te delen via Twitter en hier feedback op te krijgen. Volgers op Twitter zijn dus een belangrijke bron van waardevolle informatie en feedback op de acties van jouw bedrijf.

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan ons whitepaper!