5 eenvoudige twitter tips voor zakelijk gebruik

Twitter

twitter tips, twitter, social mediaSteeds meer marketeers merken dat ze niet langer meer achter kunnen blijven op het gebied van social media. Het is zo klaar als een klontje: je moet er bij zijn.

Op dit moment telt Twitter al meer dan 1.300.000.000 geregistreerde accounts. Daar zit jouw potentiële klant toch ook tussen?

Een Twitter account aanmaken en inrichten is zo gedaan. Maar hoe ga je dan aan de slag? Hoe trek je nieuwe volgers aan en hoe zorg je ervoor dat ze je blijven volgen? Ieder social media account - zeker Twitter - heeft continu aandacht nodig. Het is belangrijk om een vaste strategie te volgen en je account regelmatig bij te houden.

Hieronder deel ik een vijftal handige twitter tips:

1. Zorg voor voldoende afwisseling

Het is belangrijk dat je afwisselende content met je volgers deelt. Op die manier zorg je ervoor dat je alle volgers aanspreekt: 'voor elk wat wils'. Tweets herhalen is geen probleem, maar laat hier wel een periode tussen zitten (minimaal 1 tot 2 weken).

2. Reclame maken is 'not done'

Pas op dat je niet continu reclame maakt voor je onderneming. Dit wordt niet gewaardeerd in social media. Trek volgers aan door meerwaarde te creëren: deel unieke (of relevante) content.

3. Gebruik de 10-4-1 regel 

Hoeveel tweets kun je het beste versturen per dag of per week? Het is best lastig om hier een goede balans in te vinden. Vaak worden tweets dan ook zonder regelmaat verstuurd. Een geaccepteerd aantal tweets per dag is 3 tweets. Verstuur deze verspreid over de dag: 's morgens - 's middags - 's avonds. Wij gebruiken de 'gouden' 10-4-1 regel.

4. Voeg beeld- of videomateriaal toe

Door foto's en/ of video's aan je tweets toe te voegen scoor je meer punten. Dit soort tweets spreken volgers meer aan, maar nog belangrijker: volgers begrijpen én onthouden de boodschap ook beter.

5. Creëer interactie 

Het is belangrijk om je volgers 'persoonlijk' aan te spreken en te betrekken bij het delen van je content. Door interacties te creëren, zullen volgers de meerwaarde zien van jouw twitter account. Stel daarom regelmatig een vraag in een tweet.


Zin om aan de slag te gaan? Meld je hier aan bij Twitter.

 

Fotocredit