Met deze drie stappen bedenk jij de perfecte blogtitel

in_drie_stappen_naar_de_perfecte_blogtitel.jpgWat doe je als jouw blogs inhoudelijk interessant zijn, maar minder gelezen worden dan je had verwacht? Een laag bezoekersaantal op je blog kan verschillende oorzaken hebben. Deel je het blog bijvoorbeeld wel (genoeg) op sociale media? Bevind je je dan wel op de juiste plek? Zijn jouw blogs wel goed vindbaar via Google? En overtuig je het publiek wel voldoende om jouw artikelen te lezen? Meer lezers trekken naar jouw blog begint bij een goede titel. Lees in deze blog daarom hoe je in drie stappen die perfecte, aansprekende blogtitel boven jouw artikel zet.

Stap 1: Ken jouw ideale klant

In het wilde weg bloggen zonder te weten waar jouw ideale klant naar zoekt is bij voorbaat redelijk kansloos. In jouw blogs wil je de juiste persoon met de juiste onderwerpen aanspreken. Maar hoe bepaal je deze onderwerpen? Doe een buyer persona onderzoek en laat de resultaten hiervan ten grondslag staan aan je blogstrategie. In een dergelijk onderzoek bepaal je de identiteit van jouw ideale klant. Wat is zijn functie? Waar loopt hij tegenaan in zijn werk? Dit onderzoek hoef je niet alleen te doen. Er zijn workshops en tools voor om jouw ideale klant volledig in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan HubSpot’s buyer persona tool

Stap 2: Gebruik de juiste woorden

Ieder mens denkt anders en verwoord zijn gedachten anders. Wat jij als een vanzelfsprekende uitleg beschouwd, kan voor een ander totaal onbegrijpelijk zijn. Als jij jouw kennis wilt delen met potentiële klanten, moet je ‘hun’ taal spreken. Nadat je jouw ideale klant bepaald hebt, weet je al veel beter met welke keywords hij zal zoeken naar oplossingen voor zijn probleem. Gebruik daarnaast keyword tools als SEMRush om aanverwante termen te vinden. Zo verzamel je meerdere woorden binnen verschillende onderwerpen. Noteer deze in een Excel bestand samen met het zoekvolume en de concurrentie. Als je dan een blogtitel moet bedenken, kies je een keyword uit het overzicht en de basis heb je! 

Stap 3: Zorg dat jouw blogtitel aanspreekt

Wanneer voel jij je aangesproken? Waarschijnlijk eerder door ‘Hé hard werkende ondernemer, is moderne marketing niet iets voor jou?’ dan door ‘Moderne marketing is een goede aanvulling op een bestaande marketingstrategie.’ Mijn collega schreef eerder een blog met zes tips om je blogtitel onweerstaanbaar te maken. Hiervan noem ik er vier die zorgen dat jij die perfecte blogtitel zo op je scherm hebt staan.

  1. Wek nieuwsgierigheid door te prikkelen, maar niet meteen de clou te verraden. Kom daarnaast altijd je belofte na in het artikel.
  2. Spreek aan door woorden als jij en jouw te gebruiken.
  3. Gebruik cijfers om een duidelijke verwachting te scheppen.
  4. Gebruik levendige woorden zoals fantastisch, geweldig en indrukwekkend om je titel nog aantrekkelijker te maken.

Wanneer begin jij met bloggen?

Hebben deze drie stappen je geholpen om in de toekomst betere blogtitels te bedenken? Maak dan meteen een lijstje met termen waarvan je denkt dat jouw ideale klant ze gebruikt om een oplossing voor zijn zakelijke probleem te zoeken.

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!