4 LinkedIn toepassingen voor de moderne marketeer

Moderne marketing

LinkedIn toepassingen

LinkedIn is het grootste professionele online platform ter wereld. Grote kans dat jouw doelgroep zich daar ook bevindt. LinkedIn gebruikers presenteren zichzelf op het platform, maar gebruiken het ook om te netwerken en op de hoogte te blijven van actualiteiten in hun branche. En precies daar kun jij als moderne marketeer slim op inspelen. De kans is groot dat je jouw bedrijf als kennisleider op de markt wilt zetten. Dat kan op LinkedIn op verschillende manieren, die lang niet allemaal even bekend zijn onder marketeers. Daarom bespreken we in dit blogartikel vier handige toepassingen van LinkedIn waar je vandaag nog mee kunt beginnen.

#1. Zet jezelf op de kaart als kennisleider

LinkedIn wordt door veel gebruikers als een ideaal platform gezien om op de hoogte te blijven van actualiteiten in hun branche. Met kennisleiderschap kun je jouw doelgroep hier dus goed van dienst zijn. Tegelijkertijd biedt het je de kans om met je doelgroep in gesprek te gaan en meer bezoekers naar je website te trekken. Het delen van kennis gaat eenvoudig en snel door te bloggen. Voorzie de blog van een professionele en aantrekkelijke foto en neem een link naar je website op in de post over je blog. Wil je de communicatie van je bedrijf persoonlijker maken? Laat blogs dan ook posten vanuit de naam van medewerkers. Dat levert ook nog eens significant meer clicks en interacties op! Daarnaast is LinkedIn ook een uitstekend middel voor recruitment doelen.

#2. Maak een bedrijfspagina  

Een bedrijfspagina op LinkedIn biedt je een podium met een publiek bestaande uit zo’n 4,5 miljoen gebruikers. Zorg dan ook dat je een goede indruk maakt door het plaatsen van professionele foto’s en relevante informatie. Het is immers ook vaak de pagina waar klanten en potentiële werknemers op terechtkomen via Google. Het plaatsen van bedrijfsupdates en nieuws of persberichten klinkt niet bepaald Inbound, maar op de company page biedt het zeker voordelen. Zo houd je er geïnteresseerden mee op de hoogte, laat je weten dat je bedrijf in ontwikkeling is en maak je tegelijkertijd jezelf benaderbaar. Daarnaast is het ook een mooi middel om je bedrijf een gezicht te geven. Deel succesverhalen en zet (nieuwe) medewerkers met een leuk bericht eens in het zonnetje. Breng regelmaat aan in de frequentie waarin je berichten post en denk daarnaast ook goed na over de omschrijving van je bedrijf, bestaande uit 150 tekens. Dit is tenslotte de tekst die Google over jouw bedrijfspagina toont.

#3. Ga in gesprek met je doelgroep door LinkedIn discussies

LinkedIn groepen zijn de ideale plek om interactie met je doelgroep te creëren. Je hebt hier tenslotte een verzameling van jouw ideale klanten. De ideale manier om met je doelgroep in discussie te gaan is door het starten van LinkedIn discussies. Dit bericht plaats je in een relevante groep waar je doelgroep zich bevindt. Dit bericht kan bestaan uit bijvoorbeeld een samenvatting van een blog of een bespreking van een actueel onderwerp. Aan het eind van het bericht zet je een link naar een van je websitepagina’s en je eindigt het bericht met een vraag aan de leden van de groep. Starten we een LinkedIn discussie over dit blog, dan zou je het bericht kunnen eindigen met de vraag: En hoe zit dat bij jouw bedrijf, promoten jullie content actief in LinkedIn groepen door het plaatsen van discussies? 

#4. Start je eigen community!

Het starten van een LinkedIn groep is de manier om experts binnen een bepaalde branche bij elkaar te brengen. Is dat je eenmaal gelukt, dan is deze groep ideaal om jezelf als kennisleider in de markt te zetten door het delen van bijvoorbeeld blogs of video’s, maar ook voor het starten van discussies en voor het promoten van evenementen. Een voorbeeld van zo’n community is de Hubspot User Group Amsterdam. Deze community hebben we aangemaakt voor het delen van relevante informatie over HubSpot en om de HUG te promoten die wij vier keer per jaar organiseren.

Hieronder volgen enkele tips voor het aanmaken van een community:

  • Voorzie de groep van een logo
  • Geef de groep een duidelijke naam, bijvoorbeeld de naam van je bedrijf
  • Schrijf een aansprekende omschrijving en samenvatting
  • Leg groepsregels vast en voorkom dat er reclame wordt geplaatst

Maak slim gebruik van LinkedIn!

Voor de moderne marketeer is LinkedIn inmiddels onmisbaar. Om je eigen netwerk uit te breiden, maar vooral als onderdeel van een moderne marketingstrategie.

Ben je benieuwd naar meer informatie over Inbound Marketing? Download dan het whitepaper.