De beste tijden om content te delen op social media

De beste tijden om content te delen op social media

 

Het schrijven van een goed blog is essentieel, maar het posten van je blog op het juiste tijdstip is misschien wel net zo belangrijk. Je wilt met het delen van jouw content natuurlijk zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken en je hoopt dat jouw blog of foto voor veel interactie zorgt zodat je meer verkeer naar je website krijgt. Wat is voor jou als ondernemer nu het beste tijdstip om je content te delen? Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar activiteit op social media en daaruit zijn soortgelijke resultaten gekomen. De meest gunstige dagen en beste tijden om jouw content te delen verschillen per social medium. In dit blog geef ik je voor Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram een overzicht van deze dagen en tijdstippen.

Facebook 

Beste dagen

Dinsdag tot en met vrijdag zijn de beste dagen om je content op Facebook te posten. Zaterdag is de slechtste dag om je content te delen op Facebook. Over het algemeen geldt voor Facebook: Hoe minder graag mensen op hun werk willen zijn, des te meer ze op Facebook zitten. 

Beste tijden

De beste tijden om je content op Facebook te delen zijn van maandag tot en met vrijdag om 3 uur 's nachts, dinsdag om 10 uur 's ochtends en dinsdag om 12 uur 's middags.


Twitter

Beste dagen

Dinsdag en woensdag zijn de beste dagen om je content op Twitter te posten. De slechtste dag om je content te delen op Twitter is op zondag.

Beste tijden

De beste tijden om je content op Twitter te delen zijn van maandag tot en met woensdag, vrijdag en zaterdag om 9 uur 's ochtends.

LinkedIn

Beste dagen

Op LinkedIn vindt de meeste interactie op werkdagen en werkuren plaats, omdat LinkedIn gebruikers voornamelijk werkende mensen zijn. Veelal in de B2B markt. Voor LinkedIn geldt dat woensdag en donderdag de beste dagen zijn om je blog of content te delen. De slechtste dagen om te posten zijn zaterdag en zondag.

Beste tijden

Het beste moment om jouw content op LinkedIn te publiceren is op dinsdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur 's ochtends.

Instagram

Beste dagen

Op Instagram zijn de beste dagen om te posten op dinsdag en woensdag.  De slechtste dag is op zondag.

Beste tijden

De beste tijdstippen om te posten op Instagram zijn maandag om 11:00 uur, dinsdag en woensdag tussen 10:00 uur en 13:00 uur en donderdag en vrijdag tussen 10:00 uur en 11:00 uur.

Kies je strategie

Het is duidelijk dat de beste tijden om op social media te posten per medium verschillen en dat ieder platform een andere aanpak vereist. Het is daarom handig om je content te delen op tijdstippen waarop de CTR het hoogst is of wanneer je de grootste kans hebt op shares en retweets. Uiteindelijk zal je mede hierdoor het maximale uit je content kunnen halen en meer bezoekers naar je website leiden.

Wil je meer lezen over Inbound Marketing? Download dan onderstaand whitepaper!