Online marketing uitbesteden? Hier zijn 3 redenen waarom.

Online marketing uitbesteden? Hier zijn 3 redenen waarom.

Online marketing is voor jouw onderneming onmisbaar. Je kunt er op meerdere manieren invulling aan geven: zelf doen of het hele traject uitbesteden. Bij de afweging zelf doen of uitbesteden, spelen kosten een grote rol, maar het is vaak niet het enige dat telt. In dit blogartikel geef ik je 3 redenen waarom je jouw online marketing zou moeten uitbesteden.

 


MKB kiest vaker voor uitbesteding van online marketing

Grote organisaties zijn over het algemeen wel gewend aan het uitbesteden van online marketingactiviteiten, maar ook MKB-organisaties besluiten steeds vaker om werk uit te besteden. Uit onderzoek uit 2018 blijkt dat 50% van de MKB bedrijven hun online marketingactiviteiten uitbesteden. MKB-ondernemers zijn vaak duizendpoten: ze beschikken over vakkennis, hebben verstand van wetgeving, administratie en financiën en niet te vergeten marketing. Maar de rol van online (marketing) is steeds belangrijker geworden en ontwikkelt zich ook nog eens in recordtempo. Probeer dat maar eens bij te houden, terwijl je eigenlijk het liefste simpelweg wil ondernemen in jouw vakgebied. Hieronder noem ik drie belangrijke redenen waarom het verstandig is om jouw online marketing in de handen te leggen van ervaren experts.

 

1. Expertise

Online marketing omvat verschillende disciplines waaronder SEO, content marketing, social media en online adverteren. En het aantal taken neemt nog steeds toe. Logisch dat veel ondernemers behoefte hebben aan specialistische hulp. Natuurlijk kun je iemand hiervoor in dienst nemen, maar het is maar de vraag of al deze specialistische taken ook door één individu kunnen worden uitgevoerd. Als je de taken uitbesteedt aan een extern bureau dan weet je dat een team voor je aan de slag gaat. Professionals die dagelijks bezig zijn met online marketing en deze kennis optimaal kunnen toepassen voor jouw doelstellingen.

Lees ook ➡️ 6 vragen om te stellen bij het kiezen van een B2B marketing bureau

 

2. Marketing automation

Online marketing kan tegenwoordig niet meer zonder marketing automation. Met marketing automation software kun je marketingactiviteiten en herhalende taken automatiseren. Niet alleen handig met het oog op efficiëntie, maar ook om je doelgroep een meer persoonlijke ervaring te bieden. 

Marketing automation kun je opsplitsen in 3 hoofdactiviteiten:

  1. het opbouwen van (digitale) profielen,
  2. het opzetten van relevante campagnes,
  3. het converteren en prioriteren van leads.

Er zijn veel marketing automation softwarepakketten op de markt, ieder met hun eigen kenmerken en mogelijkheden. Bij Vet Digital werken we met HubSpot, marktleider op het gebied van marketing automation. De functionaliteiten van HubSpot zijn gebaseerd zijn op het inbound marketingprincipe. Daarnaast heeft Hubspot ook CRM-software die eraan gekoppeld kan worden. Voor welk softwarepakket je ook kiest, het vergt tijd en ervaring om de mogelijkheden van zo'n pakket optimaal te leren benutten. Het is dan ook slim om een partner in te schakelen om je hierbij te ondersteunen en je eventueel te trainen

Lees ook ➡️ Zo kies je het juiste HubSpot bureau

 

3. Kostenefficiënt

Eerder zei ik al dat online marketing verschillende disciplines omvat die in grote organisaties ook door verschillende personen worden uitgevoerd. Zo is er een marketing strateeg, content marketing expert, projectmanager, vormgever, technisch specialist, e-mail marketing expert, SEO-specialist, online advertising specialist, website developer en een social media expert. Voor MKB-bedrijven is het onbetaalbaar om zoveel mensen in dienst te nemen en alle taken bij één online marketeer neer leggen is ook niet realistisch. Het is voordeliger om bepaalde taken uit te besteden. Een marketingbureau wordt tenslotte enkel betaald voor de effectieve uren. Naast de vaak hoge investering in uren, zijn er diverse abonnementen en licenties (voor o.a. marketing automation) nodig om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Bij een bureau is dat vaak beter geregeld. 

 

Blijf voorop lopen!

In het marketinglandschap, dat steeds sneller verandert, is het belangrijk om niet achter te blijven, maar om juist in te spelen op de trends en ontwikkelingen. Wil je de concurrentie een stap voor blijven dan zal je moeten inzetten op online marketing. Met de juiste mensen kom je intern heel ver, maar in de praktijk blijkt dit vaak toch een grotere uitdaging dan gedacht. Met het juiste online marketingbureau aan je zijde ben je zeker van een aantal zaken: tijdbesparing, efficiëntie en effectiviteit. Ons advies: zorg ervoor dat je zelf enige basiskennis hebt van online marketing en huur vervolgens een bureau in voor specialistische ervaring en expertise.