Website inspiratie nodig? 3 voorbeelden van goede B2B websites

Website inspiratie nodig? 3 voorbeelden van goede B2B websites
Een website is de spil in elke moderne marketingstrategie: het fungeert als de hub voor al je digitale kanalen en is de centrale plek voor al je content. Vanuit deze hub heb je de kans om je zorgvuldig verworven traffic te converteren naar waardevolle leads. Dan moet je website natuurlijk wel geoptimaliseerd zijn voor  leadgeneratie. Ter inspiratie laat ik je in dit blogartikel drie voorbeelden zien van goede moderne B2B websites. 
 

Heembouw website

Heembouw: merk-, content- en leadgeneratie strategie komen samen

HeembouwÉén ding heeft Heembouw in ieder geval goed begrepen:  visuele content wordt steeds belangrijker. Ze openen hun website dan ook met een paginabrede video. Vanaf de homepage geven ze bezoekers meteen de mogelijkheid om naar dat gedeelte van de website te gaan dat voor hen het meest relevant is: bedrijfsruimten, kantoren of wonen. Binnen de subpaginas die hierachter hangen kan de bezoeker op een interactieve manier door de informatie heen lopen waarbij duidelijke  call-to-actions (CTAs) de bezoeker triggeren om meer informatie te bekijken of contact op te nemen. Sterke punten zijn ook de klantquotes en –cases en de nieuws- en blogsectie die de content strategie ondersteunt. Kortom, een frisse en gebruiksvriendelijke website die niet alleen de merkidentiteit uitdraagt maar ook optimaal bijdraagt aan leadgeneratie.
 
Kewill website


Kewill: compacte en visuele weergave van informatie

Kewill compacte visuele weergaveHoewel Kewill misschien wat abstracte en ingewikkelde producten biedt, maken ze op hun homepage wel meteen duidelijk waarmee ze jou als bezoeker kunnen helpen. Ook deze website is sterk visueel ingesteld. Met behulp van animaties en diverse icoontjes wordt snel duidelijk wie het bedrijf kan helpen en waarmee. Door onderscheid te maken tussen verschillende typen klanten kan Kewill goed werken met  buyer personas en de informatie optimaal afstemmen op de bezoeker. De opvallende gele CTAs leiden bezoekers naar het contactformulier. Kewill zou leadgeneratie nog een boost kunnen geven door een whitepaper of business case aan te bieden in ruil voor contactinformatie.
 
Exactonline website


Exact Online: potentiële klanten adviseren en converteren

Exactonline2.pngDe website van Exact Online is optimaal ingericht op leadgeneratie en conversie. Sterk punt is dat ze CTAs hebben voor verschillende fasen van de  buyer journey: van lees meer, tot probeer 30 dagen gratis en bestel direct. Met behulp van korte introteksten en de vele interne links kan de bezoeker de voor hem of haar meest relevante informatie vinden. Het bedrijf laat zien een  thought leader
te zijn door haar kennis te delen in webinars en een uitgebreid kennisplatform met blogs, whitepapers, infographics en e-books. Exact Online heeft goed begrepen dat moderne marketing draait om het helpen en adviseren van een
(potentiële) klant en deze website is daar goed op ingericht. Meer links tussen de website en het kennisplatform zou bezoekers nog beter kunnen ondersteunen in hun beslissingsproces.
 

Wat hebben deze websites gemeen? 

Wat maakt deze websites nou goede voorbeelden? Ze hebben allemaal een aantal belangrijke eigenschappen van een goede moderne B2B website: 

  • De websites hebben een aantrekkelijke vormgeving met een consistente stijl, veel visuele aspecten en gebruiksvriendelijke navigatie; 
  • Ze bieden bezoekers interessante en vooral relevante content in de vorm van webteksten, blogartikelen, whitepapers etc. om bezoekers te ondersteunen in het beslissingsproces;
  • Vervolgens triggeren de CTA’s op de websites de bezoekers om hun contactgegevens achter te laten om zo deze bezoekers te converteren naar leads.